A Caridade rehabilita su horno tradicional de 1825

photo_camera Inauguración del horno de A Caridade. (Vídeo: C.C.).
El horno se rehabilitó con una subvención de la Xunta de Galicia de 44 mil euros

Ya es una realidad. "A rehabilitación do forno tradicional e comunal era unha demanda veciñal, e hoxe temos o pracer de inaugurar este espazo renovado, que data de 1825", señala José Luis Suárez, alcalde de Monterrei, que estuvo acompañado de José González, conselleiro de Medio Rural, e Inés Santé, directora xeral da Axencia Galega de Desenvolvemetno Rural (Agader).

A principios de este 2021, la Consellería de Medio Rural invertía un total de 44.453 euros en la rehabilitación de este espacio, un elemento patrimonial que se recuperó dentro del programa de proyectos singulares impulsados por Agader. 

Una obra "na que traballamos con moito cariño, é unha oportunidade persoal esta de poder seguir recuperando a arquitectura da nosa cultural", apunta Ana Carrajo, arquitecta del proyecto, quien optó por la sintonía de piedra tradicional con nueva. 

El espacio se abrió este sábado elaborando pan de manera tradicional. Allí, José González reivindicó la importancia de las infraestructuras de la cultura gallega: "Esta é unha actuación que nos enche de satisfación, tanto pola rehabilitación como pola finalidade do forno: a xuntanza de veciños. É un aspecto cultural importante do noso territorio, é importante recuperar costumes ligadas a nosa cutlura e que, ademais coa covid-19, se teñen que poñer en valor".

Y es que, como explicó Eduardo Calviño, representante de los vecinos del núcleo rural, "aquí pasaron seis ou sete xeracións de persoas, non era un lugar só para facer pan, tamén era un centro de reunión", quien en nombre de todos los habitantes de A Caridade -no llegan a 50 vecinos- concluyó que "esta obra ten gran valor para nós". 

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