O Ribeiro

La hostelería recupera una parte de la venta de Ribeiro

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La hostelería recupera una parte de la venta de Ribeiro

El sector asume que se han perdido meses en este canal, pero confían en minimizar el impacto

"Pasou o que pasou", dijo Manuel Iglesias Corral, siendo portavoz de la Coalición Popular en 1986, y lo dice ahora Juan Manuel Casares como director de la Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia y presidente del Consello Regulador de la D.O do Ribeiro.

Esta afirmación no se ha realizado con motivos políticos esta vez, si no bajo la premisa "¿Cómo está la venta del vino de O Ribeiro, dada la situación de los grandes eventos de este verano?"Ante esta pregunta el presidente del Consello Regulador comentó: "A colleita do 2019 foi moi boa, así recibiu esa calificación, non obstante iso non quere dicir que non sentíramos reflexado nos ingresos o de todas as medidas de restricción na hostelería porque sí se notou xa que é a principal vía de comercialización do viño do Ribeiro pero sabíamolo dado que pasou o que pasou. "

Aún así, de cara a los meses de temporada estival y el fin de las restricciones en la hostelería, Casares quiere mostrarse positivo "somos conscientes de que non se vai comercializar o cen por cen, o que si contamos é minimizar no máximo posible as perdas ocasionadas por perder grandes temporadas como foi a Semana Santa que sempre é unha data moi importante para nós".

La situación la corrobora el presidente de la Cooperativa Vitivinícola del Ribeiro, Andrés Rodríguez, quien asegura que de momento es difícil hablar con exactitud y que habrá que llegar a finales de año para saber algo con certeza, pero lo que sí afirma es que "en Galicia é onde se vende a maior parte do Ribeiro que se produce, por iso, en parte, as ventas estánse animando grazas á reapertura da restauración, aínda que non toda, grazas as festas que se mantiveron, e sobre todo grazas a que Galicia está sendo un gran reclamo a nivel turístico nacional e isto tamén repercute nas ventas de maneira positiva".