El Inorde se presentará en Xantar con su restaurante, que ofrecerá un menú “inclusivo” para todos los públicos. Coren, Cuevas y Reboreda Morgadío colaboran con esta cocina tradicional basada en “produtos quilómetro 0”, como explicó Rosendo Fernández, presidente del Inorde: "O obxectivo é promocionar os productos única e exclusivamente de Ourense, cultivados, transformados e comercializados na provincia", explicó.
El precio del menú es de 15 euros, 12 para grupos de diez personas, uno infantil a seis euros y otro para celíacos. "Non se pode ofrecer máis calidade a un prezo así", apuntó Fernández. Emma González, directora adjunta de Expourense, puso de manifiesto el trabajo del Inorde en Xantar: "É moito máis que un restaurante, é un menú inclusivo adaptado para todo tipo de público que representa a esencia de Ourense", afirmó.
La gerente del Cuevas, Maite González, destacó la oportunidad que se ofrece para"potenciar" la castaña, que también estará presente a través de la IXP Castaña de Galicia. Benjamín Vázquez, de Coren, valoró la gama selecta que pondrá sobre la mesa en Xantar: "Recuperamos tradicións para os nosos productos". Laura Méndez, de Reboreda Morgadío, señaló que la ocasión les permite "estar presentes nesta feira recoñecida a nivel internacional".