GASTRONOMÍA

Xantar 2020 en Expo Ourense: precios y menús de una comida redonda

1op1875
photo_camera Un plato de pulpo en Xantar
El miércoles arranca una nueva edición de la feria gastronómica que alcanza este año su 21 edición

Xantar cumple 21 años en Expourense. Arranca este miércoles 5 de febrero y continúa hasta el día 9 con un completo programa de actividades a la altura de la única feria internacional de turismo gastronómico de España y una de las cuatro internacionales de turismo del país.

Este año, Xantar se implicará en la promoción internacional de la Ribeira Sacra con un stand promocional del Consorcio de Turismo Ribeira Sacra y de varios ayuntamientos del geodestino y la participación de un restaurante de Parada de Sil. Además, estará presente el Consello Regulador de la Denominación de Origen Ribeira Sacra. 

Como en cada edición, la diversidad y calidad de los platos son su mayor garantía de éxito. Para todos aquellos que tengan en su agenda apuntada esta semana una cita con el mejor comer, detallamos los menús, los precios y los teléfonos de reserva para dejarse llevar por uno de los placeres de la vida:

 

ILLA DE ONS | Teléfono de reservas: 638680768  

MENÚ 1

  • Empanada de millo (sabor segundo mercado)
  • Ameixas ao Albariño
  • Polbo en Caldeirada
  • Arroz de rape e vieira
  • Filloas con mel
  • Pan e viño D.O. Rías Baixas

Prezo: 26 €

MENÚ 2

  • Salpicón de polbo, mexillón e gamba
  • Percebes
  • Volandeiras
  • Cazola de Rodaballo
  • Torradas con xeado 
  • Pan e viño D.O. Rías Baixas

Prezo: 30 €



 

CASTILLA LEÓN | Teléfono de reservas: 679455252

  • Saquitos rellenos de hongos y queso de Valdeón
  • Callos de ternera al estilo castellano
  • Asado de pierna cordero al estilo castellano con pisto de verduras y patata asada
  • Tarta de Queso con helado de frutos rojos
  • Pan y vino D.O. de Castilla y León y D.O. Ribeiro

Precio: 29 €

MENÚ GRUPOS MIÉRCOLES Y JUEVES (+10 PAX)

  •  Callos de ternera al estilo castellano
  •  Codillo ibérico con crema de manzana caramelizada y patata panadera
  • Postre: Tarta de Queso con helado de frutos rojos
  • Pan y Vino blanco y tinto

Precio: 22 € 


 

 

INORDE – COREN – CUEVAS |  Teléfono de reservas: 629792896

  • Xamón Selecta (Coren) – Gama Selecta Coren: porcos criados con castañas
  • Táboa de embutidos de Porco Celta (INORDE)
  • Empanadas de Polo de Curral (Coren)
  • Callos (Coren) ou Crema de grelos con xamón e castañas
  • Carrilleiras Selecta (Coren) con puré de pataca e castañas (IXP Pataca de Galicia)
  • Castañas con xenxibre (Cuevas) con iogur grego e lima
  • Pan de Cea e viños de D.O. Ribeiro

Prezo: 15 € (Prezo especial para grupos + 10 pax: 12 €. Dispoñible Menú Infantil: 6 €. Dispoñible menú apto para celiacos, previa reserva)



 

VILA DE CRUCES |  Teléfono de reservas: 607919241

  • Aceitunas maceradas
  • Empanada de zamburiñas
  • Filloa rechea de marisco (con salsa de ourizo de mar)
  • Arroz con Galo de Curral ou Croca de tenreira galega
  • Filloa con salsa de tofe ou Requeixo de As Neves con mel e noces
  • Pan e viño branco e tinto D.O. Valdeorras

Prezo: 30 € (Mércores e xoves prezo grupos +10 pax.: 25 €) 

Menú infantil 

  • Croquetas de xamón ibérico
  • Croca de tenreira galega
  • Amorodo con nata

Prezo: 15 €  ( de 3 a 10 anos / de 1 a 3 anos gratis) ** Opción de menú sen glute



 

PORTO DA GUARDA | Teléfono Reservas: 699741880

MENÚ 1

  • Cazola mariñeira con polbo, ameixas, mexillón e lagostinos
  • Croquetas de peixe espada e boi de mar
  • Lagosta de A Guarda con arroz
  • Torta de crema de queixo ou Macedonia de froitas frescas
  • Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro

Prezo: 35 €

MENÚ 2

  • Cazola mariñeira con polbo, ameixas, mexillón e lagostinos
  • Croquetas de peixe espada e boi de mar
  • Peixe espada do Atlántico Noroeste á prancha con cachelos e pisto galego ou Entrecosto de tenreira dos montes de A Groba con patacas fritas
  • Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro

Prezo: 28 €

MENÚ 3

  • Cazola mariñeira con polbo, ameixas, mexillón e lagostinos

  • Croquetas de peixe espada e boi de mar
  • Arroz caldoso de rape con mariscos
  • Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro

Prezo: 25 € || Menú infantil (ata 10 anos): Croquetas de xamón – Hamburguesa de polo con patacas fritas – Sobremesa. Prezo: 7 €

(Mércores e xoves prezos especiais para grupos + 10 pax. Menú 1: 30 € e Menú 2: 25 €)



 

PARADA DE SIL | Teléfono de reservas: 678432783

MENÚ 1 (Só ó mediodía)

  • COCIDO TRADICIONAL: Cacheira afumada, Verdura, Pataca, Androlla, Chourizo carne, Lacón curado, Osos soá, Pezuña, Tenreira e Castaña pilonga
  • Bica queimada da Ribeira Sacra con crema de améndoas
  • Pan e viño D.O. Ribeira Sacra

Prezo: 25 €

MENÚ 2 (Con carne de Boi Galego)

  • Croqueta de xarrete estofado de Boi; Ensalada tépeda de queixo de cabra e xamón de Boi; Taco mex con piparras e aguacate e Mini burguer de Boi con ensalada de repolo e mostaza
  • Cachopo de Boi Galego recheo de queixo cremoso e xamón Selecta ou
  • Bacallau confitado con allo negro ou Costela de Boi Galego a baixa temperatura con salsa de Mencía
  • OPCIONAL: Chuletón de Boi Galego (600 gr. aprox. por persoa) ou Solombo de Boi Galego (200 gr. aprox por persoa)
  • Bica queimada da Ribeira Sacra con crema de améndoas
  • Pan e viño D.O. Ribeira Sacra

Prezo: 35 €  ||  70 € (opción Chuletón)  ||   60 € (opción Solombo) (Mércores e xoves, prezo especial para grupo +10 pax: 22 € – Menú 1 e 30 € – Menú 2)



 

RÍA DE PONTEVEDRA – BELUSO ||  Teléfono de reservas: 67560126

MENÚ 1

  • Mexillóns 
  • Cigalas
  • Camaróns
  • Arroz con Lumbrigante
  • Caniñas e Torta de Piña
  • Pan e viños con  D.O. de Galicia

Prezo: 35 €

MENÚ 2

  • Mexillóns

  • Cigalas ou Camaróns
  • Rape á galega
  • Caniñas e Torta de Piña
  • Pan e viños con D.O. de Galicia

Prezo: 30 € (Mércores e xoves, prezo especial de 30 € para grupos de + de 10 pax . Menú 1 e 25 € Menú 2)



 

VILA REAL – DOURO

  • Buffet de Entradas:  Xamón de Vila Real, Afumados, Ensalada de Bacallau, Ensalada de Orella, Fígado encebolado, Fritos de Bacallau, “Rojõezinhos”, Ensaladas Frías, “Tripas aos Molhos”, Embutidos Fritos, Pataniscas de Bacallau e Empanadas
  • Lombo de Bacallau con pan de millo, patacas e verduras salteadas ou
  • Tenreira de Maronês DOP con Queixo da Serra, patacas e verduras salteadas
  • Buffet de Sobremesas: Flan caseiro, Torta de laranxa, Touciño de ceo, Crema de ovo, Crestas de Galo
  • Pan e Viños de Vila Real

Preço: 27.50 € || Reservas: 00351934562821

  • (Menú especial para grupos +10 pax: Entradas; Embutidos Fritos, Fritos de Bacallau e Empanadas; Xamón de Vila Real, Afumados, Ensalada de Bacallau e Ensalada de Orella; Bacallau á Crema ou Filete de Tenreira á prancha; sobremesa; Pan e Viños de Vila Real – Preço: 20 €)
 



100% RAZA AUTÓCTONA FEDERACIÓN DE RAZAS AUTÓCTONAS DE GALICIA \ Teléfono de reservas 611012233

  • Empanada de raza Cachena con queixo San Simón

  • Croquetas de cordeiro asado de raza Ovella Galega e maionesa ao curry

  • Ensalada temperada de rosbif de razas Cachena e Limiá con verduras asadas
  • Ovo de Galiña de Mos a baixa temperatura con guiso de carne enchilada de razas Frieiresa e Vianesa
  • Posta de razas Cachena e Caldelá á grella con pataca fondant e allo porro confeitado
  • Crema de ovos de Galiña de Mos, tofe e crocante de galleta caramelizada
  • Pan e viño branco e tinto D.O. Monterrei

Prezo: 28 €

(Mércores e xoves prezo especial para grupos + 10 pax: 26 €)

 
 

CONDADO PARADANTA || Teléfono de reservas 635850426

  • Entradas para compartir: Xamón de porco celta; Mexillóns da Ría escabechados polo noso chef; Empanada do noso obradoiro; Croquetas caseiras de “Roupa Vella”; Milfollas de berenxena con crema de requeixo e mel de As Neves e Caldo Galego da miña avoa

  • Carrilleira de porco ibérico a ó tinto Señorío de Rubiós ou Bacallau ou pescada á galega con chícharos tenros

  • Requeixo de As Neves con mel e noces ou Caniñas recheas con crema de castaña e requeixo
  • Pan e viño D.O. Rías Baixas Señorío de Rubiós

Prezo: 29 € (Mércores e xoves prezo especial para grupos + 10 pax: 25) €)

(SUXERENCIAS: Ración de lamprea rechea con ensaladilla: 25€; Ración de lamprea con Brancellao Manuel D’Amaro: 25€; Rodaballo á prancha con crema de pataca e verduriñas: 21€; Chuletón de tenreira IXP galega con pataca panadeira: 21€; Mousse de requeixo de As Neves con froitos vermellos ECO: 6€; Filloa rechea de Chantilly, Chocolate ou crema de requeixo: 6€)

 



GUIMARAES ||  Teléfono para reservas +351913861771

  • Entradas: Pao; azeitonas; salpiçao; queijo; alheira com grelos; bolinhos de bacalhau

  • Polvo no forno ou Bacalhau com broa, acompanhado por batata a murro e grelos ou  Vitela assada com batata assada, arroz e grelos

  • Pudim ou Toucinho do ceu
  • Pao, vino e vino verde

Preço: 26 €

 
 


SABORES DE OURENSE || Teléfono para reservas 679492052

  • CATRO PINCHOS GAÑADORES DO CONCURSO SABORES DE OURENSE 2019
  • Sugus de outono: Lámina de castaña e pataca, ovo de paspallás, crema de boletos e chip de pilonga
  • Donald Bao: peituga de parrulo en pan bao e cogomelos de tempada
  • Souto das Táboas: Torrada de castaña con cacheira de boletos escabechados e touciño curado
  • Croquetas de boletos 
  • Ración de polbo á feira
  • Canas de masa follada enchidas de crema
  • Pan e viños con D.O. da provincia de Ourense

Prezo: 25 €

 
 


TASTE BRAGA || Teléfono de reservas +351968212454


MENÚ 1

  • Entrantes: Queso Serrano; Salteado de champiñones; Aceitunas con hierbas aromáticas y Chorizo casero con encurtidos salteados

  • Caldo Verde
  • Bacalao al estilo de Braga (frito en aceite con rodajas de patata, cebolla, pimento rojo y verde y aceitunas) o Lomo con patata y pera borracha
  • Pudín Abade de Priscos o Pastel de Nata o Fresas regadas con Vino de Porto
  • Pan y vinho verde y vinos de Región del Douro o Alentejo Blanco o Tinto

Precio: 26 € (Miércoles y jueves precio especial para grupos +10 pax de 24 €)

MENÚ 2

  • Entrantes: Queso Serrano; Salteado de champiñones; Aceitunas con hierbas aromáticas y Chorizo casero con encurtidos salteados
  • Caldo Verde
  • Bacalao al estilo de Braga (frito en aceite con rodajas de patata, cebolla, pimento rojo y verde y aceitunas) Y Lomo con patata y pera borracha
  • Pudín Abade de Priscos o Pastel de Nata o Fresas regadas con Vino de Porto
  • Pan y vinho verde y vinos de Región del Douro o Alentejo Blanco o Tinto

Precio: 29 € (Miércoles y jueves precio especial para grupos +10 pax de 26 €)  Menú infantil (<10 años) 12 €



 


OURENSE CAPITAL TERMAL || Teléfono de reservas 618210738

Menú 1 – Cocido de Entroido

  • Cocido completo con soá, xarrete, cachucha, chourizo, verza e repolo

  • Tiramisú de licor café
  • Bebidas, pan e café

Prezo: 20 €

Menú 2

  • Queixo do país de Amalia Mosteiro

  • Empanada de carne
  • Revolto de grelos e chourizo
  • Chuletón (1 kg) de vaca galega para 2 persoas
  • Tiramisú de licor café
  • Bebidas, pan e café

Prezo: 30 €

 


BAIXA LIMIA ||  Teléfono para reservas 618210738

(LOBIOS, LOBEIRA, ENTRIMO, BANDE E MUIÑOS)

  • Callos Limiaos (Lobios)
  • Tosta de Troita (Bande)
  • Galo “Pica no chán” (Muíños)
  • Arroz con corzo (Lobeira)
  • Entrecosto de Cachena (Entrimo)
  • Requeixo con mel do Xurés (Xeral Baixa Limia)
  • Pan e viño branco e tinto

Prezo: 25 €

Te puede interesar