UNIVERSITAS

Nanofibras de celulosa feitas con palla de cereal

pag7-1-_result
photo_camera Investigadores das universidades de Córdoba e Vigo desenvolven novos usos para estes residuos da agroindustria.

Nanofibras de celulosa feitas con palla de cereal

A industria agroalimentaria enfróntase ao reto de xestionar os seus residuos e faino, entre outras liñas de actuación, buscando a través da I+D novos usos para os subprodutos que xera. É o caso da palla de cereal. Os cambios nos usos dos terreos agrícolas, máis orientados actualmente á obtención de alimentos e de biocombustible, traen consigo a necesidade e a oportunidade de aproveitar os residuos de cultivos de cereais como o trigo, a cebada ou a avea. Investigadores da Universidade de Vigo colaboran nun proxecto da Universidade de Córdoba que traballa na obtención de nanofibras de celulosa, actualmente obtidas principalmente de especies madereiras, destes residuos agrícolas.

Os resultados desta investigación conxunta veñen de ser publicados na revista Bioresource Technology, nun artigo titulado Agricultural residue valorization using a hydrothermal process for second generation bioethanol and oligosaccharides production e asinado por F. Vargas, E. Domínguez, C. Vila, A. Rodríguez Pascual e Gil Garrote, investigador este último da Facultade de Ciencias do campus de Ourense. Segundo explican os científicos do equipo de investigación Biorrefinería de Materiais Lignocelulósicos da Industria Agroalimentaria da Universidade de Córdoba, liderado por Alejandro Rodríguez, a celulosa é un dos polímeros máis dispoñibles do planeta pola súa presenza nos vexetais.

Te puede interesar
Más en Universitas