MEDIO RURAL

A Estación de Viticultura formou a 2.000 persoas

photo_camera Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Leiro )

La Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega) acogió durante los últimos dos años a 1.930 personas dispuestas a aumentar su formación en el mundo del vino.

Un total de 1.930 persoas participaron durante o bienio 2014/2015 nas accións formativas desenvolvidas pola Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA), ubicada no Concello de Leiro e dependente da Consellería do Medio Rural. Foron 26 as actividades de formación impulsadas por este centro, no contexto dun labor formativo baseado en tres piares básicos: o Plan de Transferencia para o Agro Galego;  o Plan de formación propiamente dito e, por último, os convenios de formación continua con centros de Formación Profesional, en concreto os IES Ribeiro (Ribadavia) e Ramón Cabanillas (Cambados).

Durante estas accións, tratáronse aspectos como a viticultura ecolóxica e de precisión, viños de garda, calidade dos augardentes, defectos do viño, técnicas de cultivo, iniciación á cata de viños ou as enfermidades da madeira. Fíxose tanto en xornadas técnicas específicas como en talleres prácticos e cursos de formación. Neste contexto, Medio Rural salienta a organización do I Congreso de Investigación en Viticultura e Enoloxía de Galicia que convocou, o 23 de xuño de 2015 en Ourense, a 15 grupos de investigación de centros públicos e universitarios.

Ademais, no marco dos convenios de formación cos ciclos de Elaboración de Aceites e Viños impartidos nos IES Ramón Cabanillas de Cambados e Ribeiro de Ribadavia, a EVEGA asumiu a formación práctica tanto en Viticultura coma en Enoloxía de 93 novos profesionais. Xunto con estes centros, a estación mantén tamén convenios de prácticas curriculares con outros institutos, como A Granxa de Ponteareas ou A Carballeira de Ourense.

A maiores, no eido da Investigación, o Desenvolvemento e a Innovación (I+D+i), no período 2014/2015, a Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia desenvolveu 5 proxectos de innovación con adegas galegas no marco das axudas FEADER á innovación en produtos, procesos e tecnoloxías

Te puede interesar