La mejor animación y gastronomía

Comensales disfrutando de la Festa da Exaltación da Empanada de Forquellas en 2019.
photo_camera Comensales disfrutando de la Festa da Exaltación da Empanada de Forquellas en 2019.
El menú de la comida, que será el domingo a las 14,00 horas, contará con ración de empanada, carne cocida, pan, vino y bica


El Concello de Entrimo vuelve a organizar su tradicional Festa da Empanada de Forquellas e Carne de Cachena da Serra do Quinxo, una de las citas gastronómicas más importantes de la comarca.

El evento, que será este domingo día 5 a las 14,00 horas en el Pavillón olideportivo de Entrimo, contará también con una muestra de artesanía y estará acompañada por animación musical. La fiesta cumple su XVII edición, y para conseguir un control de aforo y que los comensales puedan disfrutar al máximo de ella el límite de comensales será de 800 personas y el precio por menú será de 15 euros. Los asistentes podrán degustar una ración de empanada de Forquellas, carne cocida, pan, vino y bica.

Ramón Alonso, alcalde de Entrimo, destaca que “tanto o Concello coma os veciños retomamos a festa con moítisima ilusión. Creamola con moito cariño no 2004 e convertiuse en algo propio, en un sinal de identidade da nosa localidade. A nosa intención é retomala no punto no que quedou antes da pandemia, xa que funcionaba de marabilla. Acudía moita xente de varios puntos de Galicia e do norte de Portugal. A festa seguirá a crecer e nas derradeiras semanas hai moito interese, xente que chama e se informa sobre ela”.

En cuanto a las actividades paralelas “haberá una feira e mostra de productos e artesáns locais. tamén haberá actividades de animación, pequenos obradoiros e xogos de mans para pasar a tarde no evento. A festa é un día de convivencia, aberto a todos para achegarse a coñecer e a disfrutar non só da nosa gastronomía, senon de todo o que pode ofrecer Entrimo, como o ruteiro de Covas, tomar un vermú antes da comida ou coñecer a nosa riqueza natural para voltar aínda con máis gañas nun futuro”, finaliza el regidor local.

Tradición

Entrimo ensalza de esta manera la empanada y la carne de raza cachena, ya que el municipio cuenta con aproximadamente 400 cabezas de ganado de esta raza autóctona, que a principios de siglo estaba en peligro de extinción. La empanada de forquellas la preparará la única panadería que hay en el concello, con experiencia en este producto, una tradición gastronómica que se ha trasladado de generación en generación y que supone uno de los platos típicos de la localidad.

Te puede interesar