Quince hospitalizados por unha intoxicación alimentaria nun mesón de Narón

A análise médica aclarou que ha intoxicación foi "por malas prácticas hixiénicas" e non por "a ensaladilla" como apuntaban dende o establecemento

Unhas quince persoas tiveron que ser ingresadas no Hospital Arquitecto Marcide de Ferrol como consecuencia dunha intoxicación alimentaria rexistrada a mediados da pasada semana no mesón-grellada Montesol, situado en Narón -A Coruña-, na parroquia de Sedes.

Así confirmárono fontes oficiais da Consellería de Sanidade, que tamén aseguraron que tras as análises realizadas polos inspectores de Saúde Pública determinouse que a causa desa intoxicación alimentaria se debe ao que eles denominan "contaminación cruzada", e que viría motivada por "un manipulador portador e por malas prácticas hixiénicas".

Por iso, segundo indicaron as mesmas fontes, estaría descartado que esta intoxicación se producise "polo mal estado dun só alimento", tal e como se apuntou nun primeiro momento ás posibles causas deste infección, despois de que o establecemento culpase inicialmente a unha ensaladilla.

Clausura do local

Ademais, como consecuencia deste resultado, por parte de Saúde Púbica se ha decido "decretar a suspensión da actividade do establecemento hostaleiro".

Mentres, fontes do centro hospitalario ferrolano confirmaron a Europa Press que chegaron a rexistrarse ata quince ingresos por intoxicación alimentaria e que requiriron ingreso en planta.

Segundo sinalaron, algúns dos pacientes está previsto que reciban a alta durante este luns, segundo vaian mellorando das súas doenzas e efectos, tras permanecer ingresado durante a fin de semana no Complexo Hospitalario Universitario de Ferrol (CHUF).

Te puede interesar