Alfonso Rueda, en la Festa da Vendima de Monterrei: “Este ano batiuse o record de recollida de uva”

El presidente de la Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, participó en la segunda edición de la Festa da Vendima de Monterrei

La segunda edición de la II festa de Vendima en Monterrei arrancó en la mañana de ayer con la apertura de los puestos de venta de productos agroalimentarios, con productores de la artesanía alimentaria de Galicia, productores de la comarca de Monterrei y de la Denominación de Origen de Monterrei. 

El Consello Regulador contó con un stand propio donde ofreció información de la denominación, características edafoclimáticas, variedades de uva o peculiaridades de los blancos y tintos, entre otras cuestiones. Además, los que se acercaron a este espacio promocional también pudieron degustar los vinos de la D.O.

El presidente de la Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, estuvo presente en el evento y quiso subrayar que este año “batíuse o record de recollida de kilos de uva, case 7 millóns. Todo indica que co remate da vendimia, vaise facer un viño de moi boa calidade, como o dos anos anteriores. En toda Galicia recolléronse case 80 millóns de kilos de uva. O noso viño nas 5 denominacións de orixe, e aiquí na de Monterrei, os últimos anos colleu moitísima forza e é unha das cousas que máis temos que seguir. En España estamos en moitísimos sitios e saíndo ao exterior. Potenciando algo fundamental tamén, como é o turismo. Nesta festa que se fai a pé do Castelo de Monterrei, fíxose un envestimento moi importante para por en valor iste complexo”, concluyó Alfonso Rueda.

Roberto Blanco, técnico de turismo de Monterrei y organizador del evento, explicó el programa que se realizó ayer: “Ás 12,30 horas tivo lugar a saída da grande carrexada de vendimos, dende o bacelo de San Francisco, na finca experimental da Deputación de Ourense, ata o torreiro instalado na viña do conde, á entrada da vila de Monterrei. Nun folión de carros tradicionais acompañado dos Gaiteiros de Flariz, o colectivo Castro Floxo e o rancho folclórico e etnográfico de Santa María de Carquere (Portugal). Esta comitiva rematou cun pisado de uva e proba do mosto na mesma viña do conde”.

“A partir das 14,00 horas fíxose a degustación de porco ó espeto, continuando a actividade musical e festiva cunha foliada aberta no recinto da festa”, explicó Roberto.

“A fin de festa correrá a cargo do grupo A Roda, que comezou a súa actuación a partir das 17,00 horas”, continuó el técnico de turismo.

“Toda esta actividade ten un custe de 5 euros, podendo mercarse os tickets para a comida o propio día no recinto feiral. A partir das 19,00 horas., con saída dende a oficina de turismo de Monterrei, tivo lugar unha visita teatralizada á Vila de Monterrei. Esta actividade organizada pola asociación Platea Lúa e a Deputación de Ourense, permite coñecer, dun xeito ameno, a historia de Monterrei”, concluyó Roberto.

José Luis Suárez Martínez, alcalde de Monterrei, valoró la fiesta: “Este evento xurdiu o ano pasado, foi cando comezamos ca I Festa da Vendima. É un homeaxe a os que se dedican o traballo da vendimia. O ano pasado, a pesar do mal tempo, foi todo un éxito e decidimos que iste ano pois se repita e continúe. Iste ano volveu a ser un gran éxito polo tempo que tivemos e por todas as actividades que realizamos. Todo isto grazas as axudas da Deputación e da Xunta, sen iles sería imposible realizar iste evento”, explicó el alcalde de Monterrei.

“Fixemos un cartel para a festa da vendima moi atractivo, con stands nos que se reflicte a  nosa riqueza gastronómica. Tanto na comarca, coma no resto de Galicia. Para complementar, tamén tivemos actuacións musicais. Onte foi un día de festa e diversión e de pasalo ben, como se facía tradicionalmente. Antigamente, cando se remataba a vendima, sempre se facía unha gran festa na antiga cooperativa de Monterrei. Nós o que queremos e tratar de revivir esa festa que se facía antigamente”, concluye José Luis Suárez Martínez.

Te puede interesar