Representantes e técnicos da Denominación de Orixe Ribeiro presentaron onte en Madrid unha escola de novos viños dun total de 16 adegas amparadas. Un dos obxectivos desta mostra foi desenmascarar as imitacións.
O hotel Occidental Miguel Ángel de Madrid acolleu onte a presentación de viños da Denominación de Orixe Ribeiro dun total de 16 adegas. Os responsables do organismo vitivinícola definen estes caldos como novos ribeiros, é decir, que na súa elaboración estanse a utilizar as variedades autóctonas brancas de treixadura, torrontés, godello, lado e albariño, recuperadas para ofrecer un novo perfil vinícola e deste xeito desenmascarar as imitacións.
Engaden que nas características específicas destes viños dominan tonos frutais de mazá, de heno recén cortado, toques herbáceos finos como herbaboa e tonos florais, nalgúns casos balsámicos. En canto ó paladar, apuntan a súa viveza, e un gran equilibrio entre unha fina acidez que lles da moita frescura, e un final largo e sabroso.
Engaden que nas características específicas destes viños dominan tonos frutais de mazá, de heno recén cortado, toques herbáceos finos como herbaboa e tonos florais, nalgúns casos balsámicos. En canto ó paladar, apuntan a súa viveza, e un gran equilibrio entre unha fina acidez que lles da moita frescura, e un final largo e sabroso.