Las cofradías defienden en Xantar comer 'o que o tempo da'

 (Foto:  )
El presidente de honor del Encuentro de Cofradías desarrollado ayer en Xantar, Narciso Lopes, ensalzó 'o traballo dos nosos pequenos agricultores que producen o bó que existe para os nosos nenos'.
Lopes pidió que tanto en Ourense como en Portugal se potencie 'o cultivo da pataca, do millo, todo canto o campo da, debemos cultivalo para facer despois, ó final, un bó prato', y invitó 'ós gobernantes a coñecer o interior para probar un bó aceite de oliva e comer un prato rexional, porque esto de comer ovos en Lisboa e non saber se é de galo ou de galiña... É mellor que aposten polo campo'.

El presidente de honor de las cofradías señaló la importancia de estas instituciones tanto en Galicia como en otras comunidades autónomas españolas y de Portugal. 'As cofradías do mar defenden ó pescador, que o pequeno pescador sobreviva collendo pescado e non vaia pedindo diñeiro ao Goberno para sobrevivir, que o deixen traballar. Outros membros das cofradías están no interior, e defenden a produción de bó viño, bó aceite, bó porco....'. Lopes añadió que 'nós defendemos o prato tradicional, non a pizza nin a comida de plástico. Defendemos comer o que o campo da'.

Te puede interesar