Rosa Quintana defende que o cambio na veda da centola ten resultados positivos

O sector analizará o desenvolvemento da campaña nunha reunión a semana que vén coa Dirección Xeral de Recursos Mariños
O cambio realizado pola Consellería do Mar na veda da centolla está repercutindo en resultados positivos para o sector en 2011, segundo destacou a titular do departamento, Rosa Quintana, en declaracións aos xornalistas antes de asistir a unha poxa na lonxa de Cambados (Pontevedra) xunto a 60 cociñeiros que participan nunha xornada de promoción deste produto.

'Polo que estamos vendo, si que son positivos', resaltou a conselleira a preguntas dos medios e, ao mesmo tempo, fixo fincapé en que o fundamental é que a planificación da pesca siga 'criterios técnicos'.

No caso da centola, explicou, os biolóxicos 'non teñen tanta importancia', polo que a consellería busca 'adaptar' a súa explotación ás épocas do ano en que se pode 'valorizar mellor' este crustáceo.

Quintana cualificou a xornada de promoción como 'un día moi feliz', xa na lonxa de Cambados, tras coñecer xunto a cociñeiros de recoñecido prestixio 'como se practica unha pesca responsable e sostible'.

Así mesmo, comentou que a próxima semana celebrarase unha reunión entre a Dirección Xeral de Recursos Mariños e representantes do sector para valorar o desenvolvemento da campaña, que se reabriu o pasado 1 de novembro.

'A CENTOLA GALEGA NAS MELLORES COCIÑAS'

O obxectivo de Mar coa iniciativa 'A centola galega nas mellores cociñas' é promocionar este marisco nos restaurantes de referencia nacional e internacional de todo o Estado.

Asistiron, entre outros, os cociñeiros Paco Roncero, Javier Torres e Pepe Solla. Previamente á poxa, a xornada consistiu nunha saída ao mar nunha embarcación desde o porto do Grove.

Te puede interesar