A Praza de Touros de Valladolid acollerá dende o venres a Festa do Marisco galego, con auditorio para 2.500 persoas

A Praza de Touros de Valladolid acollerá dende este venres, 18 de novembro, por segundo ano a Grande Festa do Marisco de Galicia (MarisGalicia), que contará cun comedor para 2.000 persoas e que prevé vender 120 toneladas de marisco, 50.000 botellas de viño albariño e recibir 150.000 visitantes.
Segundo informaron fontes de MarisGalicia nun comunicado recollido por Europa Press, o evento gastronómico estará no coso valisoletano entre o venres e o día 27 de novembro, cunha carpa de máis de 1.000 metros cadrados de superficie.

A organización calcula que máis de 150.000 persoas degustarán os produtos chegados dende Galicia despois do 'éxito de participación' obtido o pasado ano e nas cidades visitadas ao longo de 2010 e 2011, como Madrid, Granada, Sevilla, Zaragoza, Bilbao, Barcelona, Pamplona, Santander e Palma de Mallorca.

'O marisco traémolo directamente do mar a diario en camións-piscina, sen intermediarios. Isto fai posible, por unha parte, que teña unha calidade excepcional e por outra, permítenos ofrecelo aos comensais por uns prezos económicos', asegurou o coordinador do evento, Manuel Gómez.

No interior da carpa instalaranse diferentes mostradores nos cales será posible adquirir os pratos xa cociñados, con produtos como polbo 'a feira', a un prezo de 10 euros a porción, arroz de mariscos (6 euros), ameixas á mariñeira (10 euros), cóctel de lagosta e lumbrigante (20 euros), zamburiñas (6 euros) ou distintas variedades de empanadas.

O auditorio para visitantes sentados é de 2.500 persoas e a carpa estará acondicionada con tarima de madeira e disporá de climatización. As noites se amenizarán con música folclórica 'como pano de fondo'. Segundo Gómez, a carpa 'está preciosa' xa que é de lona transparente, 'o que chama muchísimo a atención e queda moi elegante'.

Os visitantes poderán atopar seis mostradores. No primeiro poderá comprar o pan galego do día, empanadas e tortas; noutro ofrécese unha grande variedade de arroces con lumbrigante ou con vises, tamén haberá un de pulpería, outro con mariscos vivos que se poden elixir no acuario para facelos á prancha. Así mesmo, ofreceranse todo tipo de licores e viños típicos da rexión no bar e non faltará unha zona de venda de recordos de Galicia.

Así mesmo, a organización instalará unha pantalla xigante na que se proxectarán partidos de fútbol e os sábados pola noite haberá grande queimada gratuíta con espectáculo para todos os asistentes. Os domingos, un grupo de gaitas amenizará as comidas.

O horario de apertura de MarisGalicia será de 12.00 a 16.30 e de 19.00 a 23.30 horas de luns a domingo.

Te puede interesar