Ourense

Masterclass gastronómica con identidad ourensana

La mañana de la penúltima jornada de la ICC Week estuvo dedicada ayer a la gastronomía. El alumnado del IES Vilamarín pudo disfrutar de seis masterclass de referentes en el sector, entre los que se encontraba el confitero ourensano, Martín Sousa, propietario de la confitería Milhojas. “No meu caso a tradición é incuestionable. Hai que centrarse nas prácticas e é moi importante unha boa actitude. Gústanos que a xente chegue con inquedanzas, con gañas de aprender. Hai que coñecer estilos distintos e diferentes técnicas”, dijo. Por su parte, el presidente de la Diputación, Manuel Baltar, aseguró que “escoitar a estes cociñeiros falar con tanta paixón de Ourense creo que é a gran ensinanza que todos debemos sacar de aquí. Loitemos polo noso, o noso é moi importante, o noso é o máis relevante. Por iso, visión, gañas e esa palabra que ten dúas letras, fe, para aplicalas todos os días”.

Te puede interesar