La cuarta edición del concurso de pinchos Barbadás a Bocados se celebrará desde el 20 al 22 de septiembre con la participación de 17 establecimientos del concello. Estos locales ofrecerán degustaciones de su oferta gastronómica que formará parte del certamen.
El alcalde de Barbadás, Xosé Carlos Valcárcel, animó en la presentación de ayer a "participar a todas as persoas que queiran disfrutar dunha excelente gastronomía". Además, quiso destacar el papel que desempañarán todos estos días: "Os protagonistas teñen que ser os hosteleiros e, sobre todo, os participantes". Esta iniciativa, que parte del Concello de Barbadás, es una oportunidad para "promocionar a nosa gastronomía e a actividade económica nun dos eventos máis importantes do ano".
El IV Concurso de pinchos de barbadás se celebrará del 20 al 22 de septiembre y contará con una carpa en a valenzá
Junto a Valcárcel, en esta presentación se encontraba la concejala de Comercio, Marga Pérez que destacó que "este fin de semana, para despedir o verán, nada mellor que acudir a Barbadás a Bocados, a probar as propostas gastronómicas que nos ofrecen os hosteleiros de Barbadás e non so desfrutar dos pinchos, senón tamén de música, obradoiros de cociña que se desenrolarán na carpa da organización". Este último espacio estará ubicado en la rotonda de la Familia y, durante los dos días de actividades como una cata de cerveza o un taller de corte de jamón.
Tino Iglesias, gerente de Servizos Gastronómicos, resaltó el curso de cocina internacional que impartirá Jorge Martínez, reconocido jefe de cocina en Ourense, así como una cata de vino que estará dirigida por Pablo Vidal, ex gerente del Consello Regulador de O Ribeiro, y Luis Paadín, editor de la guía de Viños de Galicia.