Estudian el potencial de la anguila para conservas

Lucía Gómez, investigadora de la Facultad de Ciencias.
photo_camera Lucía Gómez, investigadora de la Facultad de Ciencias.

La investigadora del grupo de Ingeniería Química 4, Lucía Gómez, acaba de presentar una tesis doctoral en la que evaluó, con éxito y desde el punto de vista alimentario, el potencial de la anguila para la elaboración de conservas. "O obxectivo é obter un produto novo, de alta calidade e utilizando os exemplares de maior talla comercial e menos valorados", explica la investigadora. "O emprego destes exemplarepermitiría que “un maior número de anguías chegasen a adultas, facilitando así a súa migración e reprodución", añade. 

La tesis, dirigida por la profesora Sidonia Martínez, se tituló "Caracterización da anguía europea e desenvolvemento dunha conserva: efecto do procesado e o líquido de cobertura". 

"A anguía é un peixe con alta demanda mundial que pode alcanzar elevados prezos, sobre todo na súa forma inmatura de angula. Porén, a súa poboación diminuíu na última década debido a factores como a contaminación das augas, a creación de grandes presas en ríos e a sobrepesca, implantándose medidas estatais e europeas para a súa supervivencia", explica esta egresada de del posgrado de Ciencia y Tecnología Agroalimentaria y Ambiental de la UVigo.

 El trabajo se enmarcó en la línea de investigación en tecnología de alimentos del grupo "EQ4", con sede en la  Facultade de Ciencias del Campus de Ourense. "Este estudo demostra a posibilidade de comercializar un produto deste tipo cunha boa composición nutricional, saudable e agradable para o consumidor", dice la investigadora. Escogió la anguila para la tesis porque "en Galicia goza de gran popularidade e está fortemente ligada á tradición popular galega". 

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