PONTEVEDRA

Pechan un obradoiro de churros que elaboraba a masa nunha mesa con raticida e feces de roedor

Os axentes do Seprona e os inspectores de Sanidade procederon a levantar acta e a clausurar o local por contravir a Lei para a defensa da calidade alimentaria

Compoñentes da Garda Civil e inspectores da Consellería de Sanidade localizaron e clausuraron no núcleo urbano de Pontevedra un obradoiro de churros clandestino que presentaba "graves deficiencias hixiénico-sanitarias".

Segundo informou o Instituto Armado, a finais de novembro efectivos do Servizo de Protección da Natureza (Seprona) iniciaron unha investigación ao coñecer a existencia dun local sen rotulación comercial no que supostamente elaborábanse churros para a súa distribución e venda a establecementos hostaleiros da cidade.

Así, dispúxose un operativo coordinado con inspectores do Servizo de Control de Riscos Ambientais da Consellería de Sanidade, co fin de descubrir en qué locais se vendían e distribuían os produtos da churrería.

Ademais, noutro dispositivo levado a cabo este mércores abortouse unha entrega de churros e realizouse unha inspección do obradoiro, polo que se ratificou que no seu interior se realizaba a actividade alimentaria e comercial de churrería "sen ningún tipo de control sanitario, industrial e fiscal, con deplorables condicións".

Entre outras cuestións, comprobouse que na mesa de elaboración da masa de churros había raticidas e feces de roedores; que o local non cumpría os requisitos de salubridade e albergaba unha vintena de bolsas de lixo grandes; e que nunha hucha conxeladora había alimentos caducados, fundamentalmente carnes e embutidos, que posiblemente eran conservados para a súa venda ambulante.

Por estes motivos, os axentes do Seprona e os inspectores de Sanidade procederon a levantar acta e a clausurar o local por contravir a Lei para a defensa da calidade alimentaria, suspendendo a actividade e intervindo todos os produtos que incumpren as esixencias sanitarias.

Te puede interesar