Un festival de sabores. Xantar 2021 levanta el telón del gran escaparate gastronómico que pone sobre el mantel un surtido de viandas, vinos y licores entre los días 3 y 7 de noviembre en Expourense.
A los 160 expositores con presencia de España, Portugal, Perú y Panamá, se suman ocho restaurantes y un completo programa de actividades que recoge desde catas a talleres de cocina en directo con el Camino de Santiago como guía. Una cita para los amantes de la gastronomía y el buen comer con posibilidad de degustar trece menús a partir de 23 euros.
MENÚ O IRIXO
MENÚ 1: 30 euros
- Empanada de torresmos e chourizo ceboleiro
- Sopa de cocido tradicional
- Cocido típico do Irixo
- Requeixo con mel e xeado de marmelo ou Filloa con salsa de toffee e xeado de castaña
- Pan e viño branco e tinto D.O. Ribeiro
MENÚ 2: 27 euros
- Croquetas de lacón
- Cazolada de cogomelos e castañas
- Croca de tenreira con pataca española
- Requeixo con mel e xeado de marmelo ou Filloa con salsa de toffee e xeado de castaña
- Pan e viño branco e tinto D.O. Ribeiro
*Menú adaptado s/gluten
*Menú infantil 12€
*Precio especial para grupos: los miércoles y jueves (+ 10 pax.): 25 €
Tlf. de reservas: 607 919 241
MENÚ INORDE: 29 euros
OURENSE, Destino enOUgastronómico
-
Xamón selecta Coren
- Tomate recheo de requeixo e labras de lacón
- Empanada de solombo e shitake
- Fabas lobas de San Martiño
- Xarrete de tenreira ó viño mencía con puré de patacas e castañas Cuevas ou Polo ecolóxico Coren con boletus
- Castañas Cuevas en almíbar con crema de limón e Leite frito con mel
- Pan de Cea e viños de adegas das catro D.O. da provincia de Ourense participantes en Agriconect 4.0
Precio especial para grupos miércoles y jueves por la noche (+10 pax.): 25 €
MENÚ PORTO DE A GUARDA
MENÚ 1: 35 euros
- Cazola mariñeira de fabas, choco da ria, ameixas, mexillóns e lagostinos
- Tosta con ventresca de peixe espada gourmet ORPAGU
- Lagosta da Guarda con arroz
- Torta de crema de queixo ou macedonia de froitas frescas
- Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro
MENÚ 2: 28 euros
- Cazola mariñeira de fabas, choco da ria, ameixas, mexillóns e lagostinos
- Tosta con ventresca de peixe espada gourmet ORPAGU
- Peixe espada do Atlántico Noroeste á prancha con cachelos e pisto galego ou Entrecosto de terneira dos montes a A Groba con patacas fritas
- Torta de crema de queixo ou macedonia de froitas frescas
- Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro
MENÚ 3: 25 euros
- Cazola mariñeira de fabas, choco da ria, ameixas, mexillóns e lagostinos
- Tosta con ventresca de peixe espada gourmet ORPAGU
- Arroz caldoso de rape con mariscos
- Torta de crema de queixo ou macedonia de froitas frescas
- Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro
Menú infantil (ata 10 anos) – Precio: 8 euros
Precio especial para grupos para miércoles y jueves – Menú 2 – 25 € / Menú 3: 23 €
MENÚ 100% RAZA AUTÓCTONA: 30 euros
FEDERACIÓN DE RAZAS AUTÓCTONAS DE GALICIA
- Táboa de entrantes de Razas Autóctonas:
- Bao de churrasco de Razas Bovinas Autóctonas con chimichurri emulsionado e picada fresca.
- Mini taco de Galo de Mos en escabeche temperado.
- Croquetas de cordeiro asado de Raza Ovella Galega.
- Medallón de estufado de Razas Bovinas Autóctonas con gnoquis en salsa de queixo D.O. Arzúa-Ulloa.
- Entrecotte de Razas Bovinas Autóctonas con grellado de verduras.
- Crême Brûlée de ovo de Galiña de Mos, xeado de castaña e froitos de outono.
- I.X.P. Pan de Cea e viño tinto e branco da D.O. Monterrei.
Precio especial para miércoles y jueves para grupos +10 pax: 25 €
Tlf. de reservas: 611 012 233
MENÚ VILA REAL: 30 euros
- Buffet de entrantes:
- Xamón de Vila Real, Afumados, Ensalada de Bacallau, Ensalada de Orella, Fígado encebolado, Fritos de Bacallau, “Rojõezinhos” Ensaladas Frías, “Tripas aos Molhos”, Embutidos Fritos, Pataniscas de Bacallau e Empanadas.
- Lombo de bacallau con pan de millo, patacas e verduras salteadas ou
- Tenreira de Maronês DOP con Queixo da Serra, patacas e verduras salteadas.
- Buffet de Sobremesas:
- Flan caseiro, Torta de laranxa, Touciño de ceo, Crema de ovo e Crestas de Galo.
- Pan e viños de Vila Real.
Menú especial para grupos (+ 10 pax.): 23 euros
- Entradas: Embutidos Fritos, Fritos de Bacallau e Empanadas.
- Xamón de Vila Real, Afumados, Ensalada de Bacallau, Enasalada de Orella.
- Bacallau á Crema ou Filete de Tenreira á prancha.
- Sobremesa.
- Pan e viños de Vila Real.
MENÚ CONCELLO DE OURENSE
#saboresdeourense
MENÚ 1: 30 euros
- Pinchos do Concurso Sabores de Ourense:
- • Callos da Tía María
- • Tartar de atún vermello regado con aceite de aromáticas frescas
- • Ensalamiña de tomate
- • Sugus de outono
- • Torta matanza (de cacheira e carne ao caldeiro con crema de grelos)
- Unha ración de polbo á feira + pan
- Flan de San Martiño (de castañas) ou Xeado de polbo
- Pan e viño D.O. Ribeiro
MENÚ 2: 12 euros
- Unha ración de polbo á feira + pan
MENÚ DA ARNOIA: 29 euros
- Chupa – chups de queixo da Baixa Limia, I.X.P. Mel de Galicia do Xurés, confitura de pementos da Arnoia, xamón de porco larexo liofilizado con perlas de yozù e aceite de alfábega.
- Tartar de tenreira galega e paleta de porco criado con castañas, aguacate, caviar de arenques, cebola crocante, perlas de trufa negra e “kimuchi no moto” de pementos da Arnoia.
- Zamburiña peregrina con pisto de pementos da Arnoia, aceite de carbón e lingua crocante de Xamón Selecta.
- Pemento da Arnoia recheo de mousselina de xabaril con salsa de mestura forestal.
- Pot-au-Feu de tenreira cachena con verza branca, boletus liofilizados, ali-oli de Allo do Oso e amorodos caramelizados.
- Cristal de letría castrexa con froitos vermellos da Serra do Quinxo, xeado de pementos de Arnoia e Peta Zetas de chocolate.
- Pan e viños da D.O. Ribeiro.
Precio especial para grupos miércoles y jueves (+10 pax.): 26 €
Tlf. de reservas: 696 605 787
MENÚ ANTIGA LEITEIRÍA – A PONTE: 30 euros
- Aperitivo de bacallau e oliva rechea
- Mini burger de vaca e queixo de Arzúa-Ulloa
- Croqueta de polbo á feira e queixo de cabra do país
- Ravioli de osobuco de vaca e crema de boletus
- Cachopo de tenreira galega ou Bacallau a Broa con castañas
- Torrada brioche con crema de castañas e xeado
- Pan e viño mencía e godello D.O. Ribeira Sacra
Precio especial para grupos para miércoles y jueves (+10 pax): 25 €