Del 3 al 7 de noviembre en Expourense

Comer en Xantar 2021 en Ourense: del pincho al bacallau, trece menús desde 23 euros

10.68.110.32-archive-2017-02-03-1op3241
photo_camera Un lomo de bacalao de una edición anterior de Xantar.
Cocido do Irixo, croquetas de lacón o de pulpo, croca, jarrete al Mencía, cazuela de fabas y chocos de la ría, creme brulée de huevo de Galiña de Mos, pan de Cea, bacallau á crema, confitura de Pementos de Arnoia... Xantar 2021 calienta los fogones

Un festival de sabores. Xantar 2021 levanta el telón del gran escaparate gastronómico que pone sobre el mantel un surtido de viandas, vinos y licores entre los días 3 y 7 de noviembre en Expourense.

A los 160 expositores con presencia de España, Portugal, Perú y Panamá, se suman ocho restaurantes y un completo programa de actividades que recoge desde catas a talleres de cocina en directo con el Camino de Santiago como guía. Una cita para los amantes de la gastronomía y el buen comer con posibilidad de degustar trece menús a partir de 23 euros. 

MENÚ O IRIXO

MENÚ 1: 30 euros

 

  • Empanada de torresmos e chourizo ceboleiro
  • Sopa de cocido tradicional
  • Cocido típico do Irixo
  • Requeixo con mel e xeado de marmelo ou Filloa con salsa de toffee e xeado de castaña
  • Pan e viño branco e tinto D.O. Ribeiro

MENÚ 2: 27 euros

 

  • Croquetas de lacón
  • Cazolada de cogomelos e castañas
  • Croca de tenreira con pataca española
  • Requeixo con mel e xeado de marmelo ou Filloa con salsa de toffee e xeado de castaña
  • Pan e viño branco e tinto D.O. Ribeiro

*Menú adaptado s/gluten

*Menú infantil 12€

*Precio especial para grupos: los miércoles y jueves  (+ 10 pax.): 25 €

Tlf. de reservas: 607 919 241



MENÚ INORDE: 29 euros

OURENSE, Destino enOUgastronómico

  • Xamón selecta Coren

  • Tomate recheo de requeixo e labras de lacón
  • Empanada de solombo e shitake
  • Fabas lobas de San Martiño
  • Xarrete de tenreira ó viño mencía con puré de patacas e castañas Cuevas ou Polo ecolóxico Coren con boletus
  • Castañas Cuevas en almíbar con crema de limón e Leite frito con mel
  • Pan de Cea e viños de adegas das catro D.O. da provincia de Ourense participantes en Agriconect 4.0

Precio especial para grupos miércoles  y jueves por la noche (+10 pax.): 25 €



MENÚ PORTO DE A GUARDA

MENÚ 1: 35 euros

 

  • Cazola mariñeira de fabas, choco da ria, ameixas, mexillóns e lagostinos
  • Tosta con ventresca de peixe espada gourmet ORPAGU
  • Lagosta da Guarda con arroz
  • Torta de crema de queixo ou macedonia de froitas frescas
  • Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro
     

MENÚ 2: 28 euros

  • Cazola mariñeira de fabas, choco da ria, ameixas, mexillóns e lagostinos
  • Tosta con ventresca de peixe espada gourmet ORPAGU
  • Peixe espada do Atlántico Noroeste á prancha con cachelos e pisto galego ou Entrecosto de terneira dos montes a A Groba con patacas fritas
  • Torta de crema de queixo ou macedonia de froitas frescas
  • Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro
     

MENÚ 3: 25 euros

  • Cazola mariñeira de fabas, choco da ria, ameixas, mexillóns e lagostinos
  • Tosta con ventresca de peixe espada gourmet ORPAGU
  • Arroz caldoso de rape con mariscos
  • Torta de crema de queixo ou macedonia de froitas frescas
  • Pan de Cea e viño das D.O. Rías Baixas, Ribeira Sacra e Ribeiro

Menú infantil (ata 10 anos) – Precio: 8 euros
Precio especial para grupos para miércoles y jueves –  Menú 2 – 25 € / Menú 3: 23 €



MENÚ 100% RAZA AUTÓCTONA: 30 euros

FEDERACIÓN DE RAZAS AUTÓCTONAS DE GALICIA

  • Táboa de entrantes de Razas Autóctonas:
  • Bao de churrasco de Razas Bovinas Autóctonas con chimichurri emulsionado e picada fresca.
  • Mini taco de Galo de Mos en escabeche temperado.
  • Croquetas de cordeiro asado de Raza Ovella Galega.
  • Medallón de estufado de Razas Bovinas Autóctonas con gnoquis en salsa de queixo D.O. Arzúa-Ulloa.
  • Entrecotte de Razas Bovinas Autóctonas con grellado de verduras.
  • Crême Brûlée de ovo de Galiña de Mos, xeado de castaña e froitos de outono.
  • I.X.P. Pan de Cea e viño tinto e branco da D.O. Monterrei.

Precio especial para miércoles y jueves para grupos +10 pax: 25 €

Tlf. de reservas: 611 012 233



MENÚ VILA REAL: 30 euros

  • Buffet de entrantes:
  • Xamón de Vila Real, Afumados, Ensalada de Bacallau, Ensalada de Orella, Fígado encebolado, Fritos de Bacallau, “Rojõezinhos” Ensaladas Frías, “Tripas aos Molhos”, Embutidos Fritos, Pataniscas de Bacallau e Empanadas.
  • Lombo de bacallau con pan de millo, patacas e verduras salteadas ou
  • Tenreira de Maronês DOP con Queixo da Serra, patacas e verduras salteadas.
  • Buffet de Sobremesas:
  • Flan caseiro, Torta de laranxa, Touciño de ceo, Crema de ovo e Crestas de Galo.
  • Pan e viños de Vila Real.

Menú especial para grupos (+ 10 pax.): 23 euros

 

  • Entradas: Embutidos Fritos, Fritos de Bacallau e Empanadas.
  • Xamón de Vila Real, Afumados, Ensalada de Bacallau, Enasalada de Orella.
  • Bacallau á Crema ou Filete de Tenreira á prancha.
  • Sobremesa.
  • Pan e viños de Vila Real.


MENÚ CONCELLO DE OURENSE

#saboresdeourense

MENÚ 1: 30 euros

 

  • Pinchos do Concurso Sabores de Ourense:
  • • Callos da Tía María
  • • Tartar de atún vermello regado con aceite de aromáticas frescas
  • • Ensalamiña de tomate
  • • Sugus de outono
  • • Torta matanza (de cacheira e carne ao caldeiro con crema de grelos)
  • Unha ración de polbo á feira + pan
  • Flan de San Martiño (de castañas) ou Xeado de polbo
  • Pan e viño D.O. Ribeiro

MENÚ 2: 12 euros

 

  • Unha ración de polbo á feira + pan


MENÚ DA ARNOIA: 29 euros

  • Chupa – chups de queixo da Baixa Limia, I.X.P. Mel de Galicia do Xurés, confitura de pementos da Arnoia, xamón de porco larexo liofilizado con perlas de yozù e aceite de alfábega.
  • Tartar de tenreira galega e paleta de porco criado con castañas, aguacate, caviar de arenques, cebola crocante, perlas de trufa negra e “kimuchi no moto” de pementos da Arnoia.
  • Zamburiña peregrina con pisto de pementos da Arnoia, aceite de carbón e lingua crocante de Xamón Selecta.
  • Pemento da Arnoia recheo de mousselina de xabaril con salsa de mestura forestal.
  • Pot-au-Feu de tenreira cachena con verza branca, boletus liofilizados, ali-oli de Allo do Oso e amorodos caramelizados.
  • Cristal de letría castrexa con froitos vermellos da Serra do Quinxo, xeado de pementos de Arnoia e Peta Zetas de chocolate.
  • Pan e viños da D.O. Ribeiro.

Precio especial para grupos miércoles y jueves (+10 pax.): 26 €

Tlf. de reservas: 696 605 787



MENÚ ANTIGA LEITEIRÍA – A PONTE: 30 euros

menus-2021-9

  • Aperitivo de bacallau e oliva rechea
  • Mini burger de vaca e queixo de Arzúa-Ulloa
  • Croqueta de polbo á feira e queixo de cabra do país
  • Ravioli de osobuco de vaca e crema de boletus
  • Cachopo de tenreira galega ou Bacallau a Broa con castañas
  • Torrada brioche con crema de castañas e xeado
  • Pan e viño mencía e godello D.O. Ribeira Sacra

Precio especial para grupos para miércoles y jueves (+10 pax): 25 €

Te puede interesar