ALIMENTACIÓN

El Campus crea un protocolo de calidad para el aceite de oliva

el método fue desarrollado de forma conjunta con investigadores de la universidad de bolonia, en italia

Investigadores de la Facultade de Ciencias del Campus de Ourense y de la Universidad de Bolonia, en Italia, acaban de proponer un método para certificar las propiedades saludables del aceite de oliva. "O obxectivo deste traballo foi atopar un método sinxelo, barato e adecuado capaz de garantir unha axeitada determinación e cuantificación do contido fenólico dos aceites de oliva virxe extra, para satisfacer os requisitos da declaración de propiedades saudables específica", puntualizan los investigadores. 

El artículo "A widely used spectrophotometric assay to quantify olive oil biophenols according to the health claim (EU Reg. 432/2012)" fue firmado por Jesús Simal y Patricia Reboredo, del Centro de Investigacións Agroambientais e Alimentarias (CIA) de la Universidade de Vigo, y Enrico Valli, Alessandra Bendini, Giuseppe Di Lecce y Tullia Gallina Toschi, de la citada institución universitaria italiana. 

La investigación desarrollado por el equipo ourensano consistió en el diseño de un protocolo analítico para la determinación de fenoles de acuerdo con lo establecido en el Reglamento de la Comisión 432/2012. Para ello, seleccionaron doce aceites de oliva virgen producidos en España e Italia. 

A la vista de los resultados, "pódese concluír que o método espectrofotométrico, que permite determinar o contido en fenois totais expresados como hidroxitirosol (Folin-Ciocalteu), incluso sen unha hidrólise previa do extracto, é unha ferramenta útil e sinxela para establecer se os aceites cumpren coa alegación de propiedade saudable recollida no Regulamento 432/2012". Los expertos matizan que este método es "un ensaio colorimétrico que require só un equipo común e pode ser executado en calquera laboratorio". 

Te puede interesar