Os organizadores da Festa do Porco Celta de Beariz confían no mantemento deste evento a fin de conquerir a súa declaración de interese turístico galego. A terceira edición celebrarase o vindeiro 15 de marzo coa novidade de introducir unhas xornadas culturais previas, onde haberá música, teatro e divulgación das explotacións adicadas á cría desta especie autóctona. Xosé Balboa, coordenador do festexo, adianta que a previsión é superar os 700 comensais do ano pasado e uns 100 postos de artesanía.
O programa da Festa do Porco Celta de Beariz inclúe este ano unhas xornadas culturais que se desenvolverán os días 12, 13 e 14 de marzo, con música, teatro e promoción das explotacións gandeiras, anticipando a celebración da terceira edición do evento, prevista para o domingo15 do mesmo mes.
Neste sentido, Xosé Balboa, voceiro da sociedade agraria Oural e coordenador do festexo, apunta que para esas datas imos concretar as actuacións da Coral Polifónica do Casino e o grupo afecionado de teatro Tiruleque, ámbolosdous do Carballiño. Ademais, o salón de actos do colexio público de Beariz acollerá tamén a charla dun representante da Asociación de Criadores de Gando Porcino Celta (Asoporcel), a fin de achegar ós asistentes a historia do porco celta e as explotacións que -como a nosaforon postas en marcha en Galicia.
Atractivo A festa voltará a encher o pavillón polideportivo municipal, cunha previsión de superar os 700 comensais do pasado ano, e seguir mantendo unha asistencia fidel que nos permita conquerir a medio prazo a declaración de interés turístico galego, que xa estamos a tramitar ante o Inorde e a Xunta, porque a festa xa dispón dun rexistro oficial, sinala Xosé Balboa. O atractivo gastronómico virá dado de novo por un menú composto por carne e embutidos de porco celta en empanada, chourizos con cachelos e chuletón á brasa, acompañados polo pan típico de Beariz, viño do Ribeiro, postres e licores.
O prezo das entradas ó recinto oficial vai se-lo mesmo da edición anterior, 20 euros, tendo en conta a crise económica que estamos a rexistrar, indican dende a organización. Ademais, a festa de exaltación tamén acollerá a un cento de artesáns das comarcas do Carballiño, O Ribeiro, Terra de Montes e doutras localidades galegas, que ocuparán as beiras dun paso habilitado polo Concello de Beariz para entrar no pavillón.
Homenaxe A organización tamén ofrecerá un recoñecemento a aquelas institucións públicas e privadas que contribuiron coas súas axudas a desenvolver unha iniciativa pioneira nas nosas terras, a cría de porcos celtas en espazos abertos e en contacto directo cos carballos e castiñeiros que lles proporcionan de xeito natural a súa alimentación diaria, anunciou Xosé Balboa.
Neste sentido, Xosé Balboa, voceiro da sociedade agraria Oural e coordenador do festexo, apunta que para esas datas imos concretar as actuacións da Coral Polifónica do Casino e o grupo afecionado de teatro Tiruleque, ámbolosdous do Carballiño. Ademais, o salón de actos do colexio público de Beariz acollerá tamén a charla dun representante da Asociación de Criadores de Gando Porcino Celta (Asoporcel), a fin de achegar ós asistentes a historia do porco celta e as explotacións que -como a nosaforon postas en marcha en Galicia.
Atractivo A festa voltará a encher o pavillón polideportivo municipal, cunha previsión de superar os 700 comensais do pasado ano, e seguir mantendo unha asistencia fidel que nos permita conquerir a medio prazo a declaración de interés turístico galego, que xa estamos a tramitar ante o Inorde e a Xunta, porque a festa xa dispón dun rexistro oficial, sinala Xosé Balboa. O atractivo gastronómico virá dado de novo por un menú composto por carne e embutidos de porco celta en empanada, chourizos con cachelos e chuletón á brasa, acompañados polo pan típico de Beariz, viño do Ribeiro, postres e licores.
O prezo das entradas ó recinto oficial vai se-lo mesmo da edición anterior, 20 euros, tendo en conta a crise económica que estamos a rexistrar, indican dende a organización. Ademais, a festa de exaltación tamén acollerá a un cento de artesáns das comarcas do Carballiño, O Ribeiro, Terra de Montes e doutras localidades galegas, que ocuparán as beiras dun paso habilitado polo Concello de Beariz para entrar no pavillón.
Homenaxe A organización tamén ofrecerá un recoñecemento a aquelas institucións públicas e privadas que contribuiron coas súas axudas a desenvolver unha iniciativa pioneira nas nosas terras, a cría de porcos celtas en espazos abertos e en contacto directo cos carballos e castiñeiros que lles proporcionan de xeito natural a súa alimentación diaria, anunciou Xosé Balboa.