Tapa Negra Gastrobar, una propuesta en Ourense llena de toques diferenciadores

José Luis y Andrea en el Tapa Negra Gastro Bar.
photo_camera José Luis y Andrea en el Tapa Negra Gastro Bar.

Tapa Negra Gastrobar, praza de la Magdalena, 7, bajo, en Ourense y está especializada en raciones variadas y especialidades como triángulos de queso, risotto de tomate, hamburguesa, chipirones…

¿Qué mejor regalo para el décimo aniversario de Tapa Negra que recibir un Solete? Pues esa ha sido la sorpresa que llena de satisfación al equipo de Tapa Negra capitaneados por José Luis Fernández y Rocío Mariño, que “tras unhos inicios complicados de dos mozos que iniciaban unha actividade, con cambios de local, pasando o covid… o martes 31 cumprimos dez anos. Unha década de traballo na que sempre tratamos de diferenciarnos e ir mellorando. O Solete é un premio que nos anima a seguir e recompensa”.  

Una carta innovadora

Con cada temporada realizan un cambio de carta, pero hay platos que es impensable sacar de ella. “Os triángulos de queixo do país cun rebozado especial acompañado de marmelada de tomate caseira; chipiróns de gran calidade acompañados con mostaza de mel caseira e unha fritura especial; o risotto de tomate elaborados con tomate semiseco en aceite, albahaca, queixo… de gran intensidade e cremosidade, e a hamburguesa de carne caldelá con certa maduración e pan de manteiga”. 

Si pedimos una propuesta para otoño, José Luis no lo duda, “orella cocida, enfriada, pasada por tempura e frita acompañada con salsa agridoce caseira, e un ‘beef’, carne de tenreira, en tiras con guiso de cogumelos e fideos chinos salteados”.

Te puede interesar