A Feira, de Ourense, terceiro posto á mellor tapa de Galicia

TODOS OS PREMIADOS

O Pazo de Vilamarín acolleu a nova edición do campionato autonómico, no que houbo varios premios para Ourense

Publicado: 16 oct 2024 - 04:15 Actualizado: 16 oct 2024 - 07:48

2024101523351078378
2024101523351078378

O cociñeiro Rubén González, do restaurante “El Cafetín” de Pontevedra, gañou o “III Campionato de Tapas e Pinchos de Galicia - Vía da Prata”, celebrado no Pazo de Vilamarín e organizado pola Academia da Tapa e do Pintxo de España co apoio da Deputación de Ourense, a través do Inorde, a Xunta de Galicia e patrocinadores privados. Un acontecemento que reuniu a 45 cociñeiros galegos que competiron polos primeiros postos deste certame. A segunda mellor tapa de Galicia foi para Alejandro Martínez e Mar Lago de “BaceLo” de Ferrol, mentres que o terceiro galardón quedou na provincia de Ourense co chef Paco Gómez do restaurante “A Feira”.

Así mesmo, a organización do campionato premiou a diversidade das propostas gastronómicas presentadas polos cociñeiros outorgando diversos recoñecementos especiais. A mención especial do xurado foi para Samuel Moreno, do restaurante “O Campanario” de Nogueira de Ramuín. O premio á tapa máis sostible foi para Beatriz Alcalá de “La Zapatería del abuelo” da cidade e o premio Pazo Casanova ao mellor maridaxe con Treixadura foi para Adrián Cid de “Auriga Gastrobar” de Ourense.

Contenido patrocinado

stats