Monterrei ve futuro en el nuevo espacio enogastronómico

photo_camera Inauguración del espacio enogastronómico. (Vídeo: C.C.).
El proyecto saldrá a licitación para promocionar los productos de la zona

Tarde de domingo. Castillo de Monterrei. Comida y vino. Y la música de Emilio Rúa de fondo. Un lugar idílico para inaugurar la nueva apuesta del Concello: un espacio enogastronómico en la fortaleza

En la Puerta de San Ignacio de la villa de Monterrei se citaron autoridades, vecinos y amantes del tesoro de la comarca para conocer de primera mano el edificio que busca dotar "de vida social esta vila", señaló José Luis Suárez, alcalde de Monterrei, quien cree firmemente en el potencial de este entorno.

"A idea de este espazo é complementar a vida da vila de Monterrei, temos que ir nesta dirección, que recupere esa intensa actividade económica, cultural e social que había por aquel entón, hai que empezar así, que a xente visite o Castelo e teña ofertas máis alá, como tomar un viño dentro da fortaleza...", apuntó Suárez en un acto acompañado por Manuel Baltar, presidente de la Diputación de Ourense; Marta Fernández, directora de profesionalización de Turismo de Galicia; José González, conselleiro de Medio Rural; Gabriel Alén, delegado territorial de la Xunta en Ourense; Lara Da Silva, presidenta de la Denominación de Origen Monterrei, y alcaldes de la comarca.

Por su parte, Baltar mostró su satisfacción por contribuir desde la institución provincial a hacer aún más grande un territorio que definió como “un magnífico escaparate internacional de Ourense polos seus produtos, historia, termalismo e patrimonio”. Y no todo queda en el Castillo, “senón que ao seu redor atopámonos con recursos e produtos propios e de gran calidade, como o viño ou os pementos de Oímbra”. 

También Da Silva denominó esta inauguración como "unha moi grata noticia. Dende a Denominación como para a nosa Ruta do Viño, temos a ilusión de que este novo espazo coordine turismo, gastronomía, cultura e viño, o viño de Monterrei. Con esa premisa, será unha nova oportunidade para a nosa enocomarca". En este sentido, José González lo vió como “un obxectivo compartido” y consideró que “este espazo vén amosar a intención de consolidar o posicionamento competitivo do viño galego nos mercados nacionais e internacionais, xerando valor en comarcas como Monterrei”.

Así, este centro enogastronómico se suma a Monterrei, cuyo futuro debe serguir "as liñas de potencialización da fortaleza", subrayó el regidor municipal. El proyecto se sacará a licitación con el fin de convertirlo en dicho espacio enogastronómico: "O Concello non vai poder encargarse disto, pero a liña é que algún particular vexa potencial aí, que gestione o centro nesta dirección, centrando nos produtos da nosa zona", añadió.

Degustación de productos de la zona

Acompañando a las autoridades en un acto de especial importancia para el Concello de Monterrei, se presentaba un equipo de cocineros destacados que, pilotados por la verinense Begoña Vázquez, hicieron disfrutar de variedad de sabores a los presentes. Eso sí, todos ellos elaborados con productos de la zona, acompañados de los vinos de la Denominación.

"A idea é dar a coñecer os nosos productos, colaboramos con restaurantes e cociñeiros da zona, queremos potenciar o local", explicó Vázquez mientras cocinaba "petiscos da horta, castaña e confituras baronceli", acompañada de reconocidos cocineros gallegos -algunos de ellos de "Cociña Ourense"-. 

Los asistentes pudieron disfrutar de medialunas con tartar de ternera ecológica, salsas en parrilla, jamón de pato, embutidos de la matanza o un dulce de miel, entre otros. En una cita que no dejó a nadie indiferente, cuyo broche final lo anotó el cantautor de Riós Emilio Rúa, clausurando así una importante jornada para Monterrei, quienes apuestan de lleno por la fortaleza.

Te puede interesar