INTERNACIONALIZACIÓN
La experta vitivinícola Beth Willard descubre bodegas de la D.O. Monterrei
TRONCOSO
O municipio de O Riós acolleu durante a xornada de onte a inauguración do IV Foro da Castaña, que nesta edición céntrase na recuperación do solo tralos incendios forestais.
No acto de apertura, que marca o inicio dunha programación que se prolongará ao longo do día de hoxe, participaron a alcaldesa do municipio, Eva Barrio; o presidente do Inorde e deputado de Turismo, Rosendo Fernández, e a conselleira do Medio Rural, María José Gómez.
Rosendo Fernández destacou a “cooperación institucional” como “clave” para levar a cabo estas xornadas e definiu a provincia de Ourense como “gran produtora de castañas”, con Riós como zona “referente” do sector. Pola súa parte, Gómez apuntou na inauguración das xornadas o apoio da Xunta de Galicia ao sector, dende “axuda aos produtores” ata “promoción de produtos”. Finalmente, Eva Barrio subliñou a importancia de potenciar o sector da castaña, como “parte da nosa esencia e da nosa identidade, a herdanza dos nosos antepasados”.
Trala presentación oficial, abriuse o programa de relatorios cunha ponencia sobre a rexeneración do chan despois do lume impartida por Servando Álvarez, técnico do Inorde. A continuación, a doutora en Bioloxía Beatriz Míguez abordou a relevancia dos portaenxertos e da mellora xenética nas plantacións, mentres que o enxeñeiro de Montes Roque Rodríguez expuxo as últimas novidades nos tratamentos do castiñeiro e a súa relación coa prevención de incendios.
Xa durante a tarde, a madeira do castiñeiro e a diversificación das variedades foron a antesala dun showcooking con castañas a cargo de Begoña Vázquez. A programación concluía cunha análise dos técnicos de Seaga sobre un tratamento experimental contra o cancro do castiñeiro mediante empacado con terra forestal.
A programación continúa ao longo do día de hoxe cunha visita técnica a Troncoso (Portugal), na DOP Castaña dos Soutos da Lapa, para coñecer o proxecto “Life Fagesos” e o banco de xermoplasma de castiñeiro, unha plantación modelo con explicacións de xestión sostible e control de patóxenos e un souto da variedade autóctona “Martaínha”.
Contenido patrocinado
También te puede interesar
INTERNACIONALIZACIÓN
La experta vitivinícola Beth Willard descubre bodegas de la D.O. Monterrei
RECORRIDO POR BODEGAS
Expertos vitivinícolas europeos descubren el territorio de la D.O. Monterrei
VISITA AO XACEMENTO
Os últimos achados do Castelo de Lobarzán, ao descuberto
EVENTO VITIVINÍCOLA
La D.O. Monterrei muestra sus vinos y teje sinergias en Tenerife
Lo último
Plácido Blanco Bembibre
HISTORIAS INCREÍBLES
Navidad o la fragilidad de Dios
PRAZA DE ABASTOSA
O mercado de Nadal de Celanova, estímulo para o consumo local
Jesús Prieto Guijo
LA OPINIÓN
Parricidio en El Palmar