RECUPERACIÓN FORESTAL
O concello de Vilar de Barrio aposta pola súa masa forestal
46º EDICIÓN
Vilar de Barrio presumiu un ano máis a través da pataca do potencial que atesoura esta pequena vila limiá, a nivel agrícola e humano. E fíxoo cunha festa que comezou o sábado co pregón da mellor cociñeira galega de 2024, Begoña Vázquez, cun amplo programa de showcookings, obradoiros e actividades infantís, e que culminou este domingo co xantar popular con centos de persoas.
O menú, con produtos de calidade e da terra —empanada , tenreira e patacas galegas, ambas das súas Indicacións Xeográficas Protexidas, e máis bica de pataca—, maridouse con viños de D.O., cun gran ambiente nun día solleiro que encheu o pavillón municipal e O Toural.
Na inauguración participaron alcaldes da contorna, e interviron Juan Carlos García Pose, alcalde de Coristanco, vila produtora de pataca; o subdelegado do Goberno, Eladio Santos; a xerente do Inorde, Emma González; o director de Agacal, Martín Alemparte, e o vicepresidente da Deputación da Coruña, Xosé Regueira.
O alcalde, Manuel Conde, salientou o exalcalde Claudio Blas como responsable desta festa “con medio século”, e prometeu “seguir remando” para que a vila “teña futuro”. “O rural xa ten vida, só hai que darlle cartos”, apuntou.
A xornada incluíu o desfile “O rural e a pataca” e novas degustacións. A tarde pechouse coa foliada de pandereteiras e baile galego e coa entrega dos premios: á pataca de maior peso e as composicións de produtos do outono máis creativas.
Contenido patrocinado
También te puede interesar
RECUPERACIÓN FORESTAL
O concello de Vilar de Barrio aposta pola súa masa forestal
POR SU ENTREGA
La misionera Julia Aguiar, Premio Paulina Jaricot 2025
Lo último
Fernando Lusson
VÍA DE SERVICIO
Extremadura, laboratorio nacional
INTERNACIONALIZACIÓN
La experta vitivinícola Beth Willard descubre bodegas de la D.O. Monterrei
PREFERENTE FUTGAL
El Cented busca regularidad
Rafael Torres
Ayuso o el ardor