A PARTIR DEL 26
“CarbaNadal”, parque de atracciones navideño en O Carballiño
FIERA DEL FOLPO
El Concello do Carballiño promociona la calidad de su gastronomía en la Fiera del Folpo de la villa italiana hermana de Noventa Padovana, a la que se le dedicó la Festa do Pulpo de este 2025. Una pequeña delegación carballiñesa, liderada por el concejal de Turismo, Manuel Dacal, se desplazó hasta la localidad para participar en la multitudinaria celebración, que congrega a cerca de 100.000 personas en los seis días de fiesta. “O obxectivo desta visita era dobre: dar a coñer o plato que máis indentifica ao Carballiño e a Galicia, ao tempo que dar a conocer a nosa vila como posible destino turístico para os miles de italianos que visitan cada ano España”, explicó Dacal.
Con el edil también viajó Letizia, de la Pulpería Fuchela, quien contó con un puesto propio en el evento para cocinar y vender pulpo. “Todo o mundo desfrutou moito do noso prato, é moi distinto ao deles, tanto no tamaño como na forma de cociñalo e aderezalo”, apuntó Manuel Dacal.
La intención es repetir esta experiencia de intercambio gastronómico en las próximas ediciones de la Feira do Pulpo y de la Fiera del Folpo. “Esta foi unha primeira toma de contacto moi satisfactoria, aínda que xa pedimos que se mellorase a localización do posto da pulpeira no futuro. Ela marcha encantada e disposta a repetir, e eles tamén queren vir ao Carballiño para promocionar o seu pulpo”, explicó Dacal.
Contenido patrocinado
También te puede interesar
A PARTIR DEL 26
“CarbaNadal”, parque de atracciones navideño en O Carballiño
REUNIÓN EN SAN CAETANO
La Xunta respalda sumar un nuevo centro de día para mayores en O Carballiño
SOBRE RUEDAS
Galería | Carballiño celebra el XX Día da Bici
ESTUDIOS EN TERMALISMO
Marita Souto, reconocida con el Torques de Honra
Lo último
Sergio Otamendi
CRÓNICA INTERNACIONAL
Dos éxitos o dos fracasos
COLOR DEL AÑO
Cloud Dancer: minimalismo, calma y moda en un solo color
Los ingenieros agrícolas de Ourense renuevan su cúpula
Pepe Paz, presidente do Colexio de Enxeñeiros Agrícolas: “Temos que facer un novo rural con mais industrias agroalimentarias”