INTERNACIONALIZACIÓN
La experta vitivinícola Beth Willard descubre bodegas de la D.O. Monterrei
COLEGIO MARÍA INMACULADA
Esta actividade escolar realizouse con rapaces de catro anos das dúas clases de 5º de Infantil, e na que os nenos aprenderon a podar as vides e ata a pisar a uva.
Na primeira das xornadas, que tivo lugar nas aulas do centro, os pequenos viticultores aprenderon sobre a vendima a través de vídeos e debuxos, así como da súa importancia na que comarca na que todos eles viven.
O segundo e terceiro día, aproveitando o pequeno bacelo que posúe a congregación no patio, os alumnos estiveron a cortar as vides coas tesoiras escolares, ao tempo que se lles explicaron os dous tipos de uva que existen e o resto do proceso de elaboración do viño, xa que acabaron pisando as uvas e facendo mosto.
Dani Rodríguez, coordinador dos cursos de Infantil do María Inmaculada, subliña todo o positvo de facer unha actividade “diferente”.
“Os nenos estaban encantados, e de feito os pais e nais dixéronnos ao día seguinte que os cativos chegaran a casa moi emocionados. Temos que ter en conta que moitos xa coñecen a vendima da casa porque a fan alí, pero outros tantos non, así que para eles foi unha experiencia que nunca fixeran. Só por iso xa paga a pena, porque outras veces non contan o que fan no colexio, aínda que sempre estamos a facer cousas”, conclúe.
Contenido patrocinado
También te puede interesar
INTERNACIONALIZACIÓN
La experta vitivinícola Beth Willard descubre bodegas de la D.O. Monterrei
RECORRIDO POR BODEGAS
Expertos vitivinícolas europeos descubren el territorio de la D.O. Monterrei
VISITA AO XACEMENTO
Os últimos achados do Castelo de Lobarzán, ao descuberto
EVENTO VITIVINÍCOLA
La D.O. Monterrei muestra sus vinos y teje sinergias en Tenerife
Lo último
DENUNCIAS DE LOS LECTORES
Cronista local | Las denuncias de los vecinos de Ourense hoy, domingo, 21 de diciembre