ACCIDENTE DE TRÁFICO
Un herido en un atropello en O Carballiño
63 FESTA DO PULPO DO CARBALLIÑO
El pulpo es el gran protagonista durante las últimas semanas en O Carballiño. Los pulpeiros multiplican sus manos para atender a los miles de visitantes que llegan a la villa. Suso Pereira. presidente de la Asociación de Pulpeiros de Carballiño comenta que “non é que hoxe sexa o día grande, e que esta é a semana grande. De feito levamos 15 días de moita actividad ainda que o momento máis destacado é a elaboración da tapa xigante. Aquí soemos dicir que a elaboración desta tapa xigante é como o noso chupinazo, o pistoletazo de saída da festa. O pasado martes, a vila estaba desbordada de xente, foi un espectáculo”.
El segundo domingo de agosto es el día grande de la fiesta. El presidente de los pulpeiros señala que “hoxe xúntase moita xente, veñen buses con visitantes de moitas partes. É unha xornada de moito traballo pero xa estamos acostumados..Os meses de xuño ata setembro son de moito traballo so que a este festa lle temos todos un cariño especial. Calculamos que haberá máis de 30 pulpeiras no Carballiño o ser unha festa tan grande”.
El presidente señala que “o pulpo está de moda desde fai anos, hai moita demanda e, en consecuencia, suben os precios. O único problema é que as veces os marxes baixan”.
La Asociación de Pulpeiros de O Carballiño – Arcos se constituyó en el año 2008. Está formada por personas que se dedican a la comercialización y venta semiambulante de pulpo, las Pulpeiras y Pulpeiros de la Parroquia de Santa María de Arcos, perteneciente a O Carballiño. Las Pulpeiras y Pulpeiros, herederos de un arte culinario ancestral transmitido de generación en generación desde la Edad Media, decidieron asociarse para preservar, defender y proteger su oficio, tradicional y autóctono de Galicia.
Suso Pereira preside una asociación que tiene como principal meta “protexer o noso oficio e os profesionais do Carballiño. Cando se puso de moda o pulpo. Había xente que dicía que era do Carballiño e esta asociación trata de protexernos a nos mesmos. Ademáis queremos dar a coñecer a nosa asociación. Facemos un traballo de crear marca e ter recoñecemento o noso oficio”.
Ante la pregunta del millón sobre el secreto de cómo preparar el pulpo, tal y como hacen los pulpeiros de Carballiño, Suso Pereira señala que “o primeiro de todo é contar cun bo producto. Hai bo e mal producto en todas partes, polo tanto, o primeiro, ter bo producto. En segundo lugar, non estropealo. En terceiro lugar diría que recordo que xa os meus pais se adicaban a esto e cando eu era pequena vía como o facían eles. Ninguén me dixo que fixera dunha maneira ou doutra, simplemente cando me pusen a traballar eu xa sabía porque llo vía facer a eles. E da mesma maneira eles aprenderon dos meus avos e bisavos. É unha tradición que vai pasando de xeración en xeración. Esta é a maxia”.
Contenido patrocinado
También te puede interesar
ACCIDENTE DE TRÁFICO
Un herido en un atropello en O Carballiño
INCENDIO EN CARRETERA
Prende en llamas un camión de Coren en la OU-504 a la altura de O Carballiño
500 ASISTENTES
Excelso concierto de Navidad en Carballiño
Lo último
BLANQUEO DE CAPITALES
Detienen en Madrid al presidente de la aerolínea Plus Ultra, Julio Martínez
ENCUENTRO DE EMPRENDEDORES
Galicia bate un nuevo récord con cerca de 8.500 gallegos retornados en 2024